Yasam Hancilar Band

Op zaterdag 8 november staat rijzende ster aan het firmament van jazzvocalisten Yasam Hancilar op het podium in Ketel 1 van het Energiehuis. Het concert in de serie Werelds & Jazz start om 20.00 uur.

Met zijn akoestische, internationale band interpreteert Hancilar jazzstandards uit het Great American Songbook en Braziliaanse songs op een frisse, persoonlijke en moderne manier. Op het repertoire staan o.a. Irving Berlin, Antonio Carlos Jobim, Djavan, Leon Russell en Cy Coleman. Daarbij laat de band zich vooral leiden door inspirerende verhalen en melodieën. Yasam’s elegante stijl en warme stemgeluid zijn opwekkend en geven het optreden een unieke charme, hij boeit, verleidt en doet dat geregeld scattend.

unnamed

Op de cd Here’s To Life van de Yasam Hancilar Band dompelt de Turkse zanger Yaşam Hancilar je onder in een warm bad van eigen interpretaties van jazzklassiekers en Braziliaanse liedjes. Het gezaghebbende magazine Jazzism gaf de cd maar liefst vier sterren. Door de drukte met de afronding van zijn opleiding aan het Amsterdams Conservatorium bleef de live promotie beperkt, maar dit jaar hoopt de jazzvocalist veel op de bühne te staan.

Entree: € 17,00/ CJP-Cultuurkaart/65+/Vrijwilligerspas:€ 14,50. Kaarten online via www.muziekstroomdordrecht.nl of balie VVV/Intree Dordrecht of kassa van het Energiehuis.

Bezetting
Yasam Hancilar- zang (Turkije)
Christian Pabst – piano (Duitsland)
Marco Zenini – contrabas (Italië)
Mauricio Ramirez – drums (Colombia)