Crossover concert van Turkse klarinetmaestro Hüsnü Şenlendirici en Breathing Band op het Nederlands Klarinet Festival

Op zondag 10 april staat er in het Bimhuis ter gelegenheid van het Nederlands Klarinet Festival een bijzonder uitwisselingsconcert geprogrammeerd. De Turkse meester klarinettist Hüsnü Şenlendirici zal met Amsterdamse musici van de Breathing Band o.l.v. gitarist Orville Breeveld een unieke mix presenteren van Turkse volksmuziek en Amsterdamse fusion. Hüsnü Şenlendirici is een grootheid in Turkije en een begrip op internationale Jazz en wereldmuziek festivals.


De Breathing Band bestaat uit Orville Breeveld (gitaar), Yoran Vroom (drums), Pierre Dunker (basgitaar), Ulas Aksunger (percussie) en Timothy Banchet (keyboards). Het is de vijf-mans formatie van leden van het grotere Breathing Ensemble, welk sinds jaren in binnen- en buitenland muzikale odes brengt aan o.a. de Bollywood muziek, Klassiek Arabische muziek, Braziliaanse Bossa Nova, Somalische Blues en andere genres. De Breathing organisatie ontwikkelt sinds 2001 hoogwaardige muzikale concepten en events gericht op de kosmopolitische multiculturele samenlevingen van de grote steden.

Het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis in Amsterdam worden van 7 tot en met 10 april 2016 vier dagen lang omgedoopt tot internationaal podium voor de klarinet en klarinetmuziek. De absolute wereldtop uit de klassieke muziek, jazz, wereldmuziek, pop en aanverwante genres komt voor het eerst samen met elkaar, met amateurs en met publiek tijdens het Nederlands Klarinetfestival: een unieke ontmoetings- en inspiratieplek voor de sector, voor liefhebbers én voor nieuwsgierigen.

Datum: 10 april 2016
Locatie: Bimhuis, Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam
Tijd: 19.00
Digiflyer: zie bijlage
Tickets en info:
www.klarinetfestival.nl
www.breathing.nl
info@breathing.nl