Karsu : I Hide a Secret

+5

Regisseur: Mercedes Stalenhoef
Jaar: 2013
Genre: Documantaire
Cast: Karsu Dönmez
Lengte: 86 min
Premiere : 14 februari
IMDB:Karsu Dönmez (1990) uit Osdorp – de Nederlandse Norah Jones : ze heeft al opgetreden in het Concertgebouw en in de Carnegie Hall in New York - maar ze begon achter de piano in het Turkse restaurant van haar ouders aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Daar treedt ze nog regelmatig op voor de gasten met haar zelfgeschreven liedjes.

Al heel jong weet Karsu wat ze wil: beroemd worden met haar muziek. Filmmaakster Mercedes Stalenhoef (o.m. Carmen Meets Borat) volgde haar drie jaar en legde vast hoe zij die wens deed uitkomen. Haast had ze daarbij niet; voordat ze de grote podia zou beklimmen, wilde ze eerst haar middelbare schooldiploma halen, iets wat haar trotse ouders ook heel belangrijk vinden. Gemakkelijk ging het realiseren van haar dromen niet: zo werd ze ondanks haar prachtige stem niet aangenomen op het conservatorium.


Stalenhoef observeert Karsu in het dagelijkse leven, in Amsterdam maar ook tijdens de zomervakantie bij familie in Turkije. Karsu is een subtiele coming-of-age film over een singer-songwriter in de bloei van haar carrière.

Op de premièreavond van 14 februari zijn regisseur Mercedes Stalenhoef en Karsu zelf aanwezig. Stalenhoef leidt de film kort in, Karsu zal na afloop haar eigen cd signeren. Daarna kunt u een drankje gebruiken in restaurant Kilim, waar Karsu nog iets voor de gasten zal spelen.


Lokaties & Tijden

Filmtheater Hilversum 7,8 en 10 apr Hilversum
MOOOV Open Doek Filmfestival 24 apr Brugge
MOOOV Open Doek Filmfestival 28 apr Gent
Filmhuis Bussum 18, 19, 20 en 24 april Bussum
Provadja Alkmaar 22 april Alkmaar
Filmhuis de Keizer Deventer 26 apr tm 01 mei Deventer
Filmhuis Dieren en Didam 05 mei tm 08 mei Didam
Scheltema in Leiden 12 mei Leiden
Bemmel 1 juni Bemmel


Trailer