Rhino Season

+2

Regisseur: Bahman Ghobadi
Jaar: 2013
Genre: Drama
Cast: Behrouz Vossoughi, Monica Bellucci, Yilmaz Erdogan, Caner Cindoruk, Arash Labaf, Belcim Bilgin, Beren Saat
Lengte: 104 min
Premiere : 21 maart
IMDB:Een epische liefdestragedie van regisseur Bahman Ghobadi (IFFR publieksprijswinnaar TURTLES CAN FLY), met in de hoofdrol niemand minder dan Monica Bellucci, Iraanse ster Behrouz Vossoughi (na 35 jaar weer terug op het witte doek) en bijrollen voor bekende Turkse en Iraanse acteurs, waaronder Belcim Bilgin, Beren Saat, Yilmaz Erdogan en Caner Cindoruk.

Gebaseerd op de dagboeken van de Koerdisch-Iraanse dichter en persoonlijke vriend van de regisseur “Sadegh Kamangar”, vertelt RHINO SEASON op poëtische wijze het liefdesverhaal van de dichter Sahel (Behrouz Vossoughi) en zijn vrouw Mina (Monica Bellucci) die ten onrechte worden opgesloten tijdens de Islamitische Revolutie van Iran. Sahel brengt dertig jaar door in de gevangenis, terwijl Mina, overtuigd dat haar man is overleden, naar Turkije vlucht met haar twee kinderen. Sahel, nog maar een schim van zijn vroegere zelf, reist direct na zijn vrijlating naar Istanbul om zijn Mina te vinden. Samen geweven uit zijn gedichten, zijn het zijn eigen woorden die Sahel volgen en zowel zijn vloek en als zijn redding blijken. Twee geliefden, uiteen gedreven door een politiek onrecht en een persoonlijke vete.

Ghobadi’s vroegere werk kenmerkte zich door een bijna documentaire benadering. Inmiddels heeft Ghobadi zich ontwikkeld tot een poëtisch en lyrisch verteller en hebben de non-acteurs uit zijn eerdere films plaatsgemaakt voor een indrukwekkende cast. Ghobadi maakt geen films meer in Iran; RHINO SEASON is de eerste film die hij in het buitenland maakte. De film werd geheel in Turkije opgenomen.


Lokaties & Tijden

Filmhuis Den Haag 21mrt Den Haag
EYE 21mrt Amsterdam
Het Ketelhuis 21mrt Amsterdam
Plaza Futura 21mrt Eindhoven
De Lieve Vrouw 21mrt Amersfoort
't Hoogt 21mrt Utrecht
Filmtheater Focus 21mrt Arnhem
LUX 21mrt Nijmegen


Trailer