DATUM

ZONDAG
14
APRIL 2019

DELEN

STEMMEN

0%

7 Regions 7 Song | A'dams Turks Volksmuziek Koor


Concertgebouw
€ 17,50
20.15 - 22.35
020-6718345
Cultureel


7 Regions 7 Songs… Amsterdams Turks volksmuziek koor.

Een hartstochtelijke reis langs de klanken van de rietfluit, darboeka en baglama’s met het Amsterdams Turks Volksmuziek Koor. Het Amsterdams Turks Volksmuziek Koor is eind januari 2017 opgericht, met als doel om met amateurzangers en professionele muzikanten traditionele volksmuziek te zingen. De oriëntaalse en originele folkloristische eigenschappen van volksliederen wil het koor graag bewaren en voort laten leven. 7 Regions, 7 Songs vertelt verhalen en legendes uit alle hoeken van Anatolië: een meisje uit Rumeli (westerlijke Turkije) die om haar geliefde treurt, het geklaag van de zeelui aan de kust van de Egeïsche zee, de schoonheid van een jonge vrouw... en het lange wachten op het terugkeer van hun geliefden.

Repertoire uit de 7 regio's;
Onder leiding van dirigent Yașam Hancılar, de befaamde jazz-zanger en gitarist, zorgt het koor voor een rijke verzameling aan repertoire uit de 7 regio's. De percussie/darboeka en de rietfluit, bespeeld door Sinan Arat en Alper Kekeç zijn een centraal onderdeel van het programma, naast melodie-instrumenten als de 5 bağlama’s.



Gasten: Performer Salih Soner Er & Dragos Wereld Muziek Koor.
De performer Salih Soner Er is een jonge en talentvolle artiest die zijn opleiding aan de kunstacademie (Music and Performing Art) in Turkije heeft volbracht. Naast dans en toneel voert hij ook voorstellingen uit als mimespeler. Salih gaat een live performance uitvoeren.

Het Dragos Wereld Muziek Koor, uit Istanbul, heeft een breed repertoire aan liederen in verschillende talen. Het koor heeft concerten gegeven in Griekenland, Cyprus, Duitsland, Engeland, Kosovo, Georgië, Macedonië en Roemenië. De dirigent van het koor, Serdar Taștanoğlu, heeft gestudeerd aan de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Nu zijn ze te gast in Nederland en gaan ook Nederlandse liederen zingen.


Kaartverkoop


Reacties



2020 Turksagenda.nl. Alle rechten voorbehouden.
kvk 34243244
Ontwikkeling & realisatie door

Turksagenda.nl

Postbus 56727
1040AS Amsterdam

informatie: info@turksagenda.nl
verkoop: marketing@turksagenda.nl