DATUM

VRIJDAG
20
DECEMBER 2019

DELEN

STEMMEN

0%

Concert : Göksel


Paradiso
€ 33
19.30 - 23.00
020-7604820
Concert


Met de prijs van de beste Turkse popzangeres en acht albums op haar naam is Göksel een bijzonder succesvolle artieste. Ze is alom bekend als vertolker van geliefde liederen als 'Depresyondaym', en de albums 'Yollar' en 'Mektubumu Buldun mu?' die grote hits bevatten als 'Sabr' en 'Yarabbi ükür'. Göksel is niet bang om kwetsbaar te zijn en maatschappelijke kwesties aan te snijden, zoals de druk op vrouwen om altijd er mooi uit te zien.

In 1988 begon Göksel aan een studie filosofie aan de Bogaziçi University, maar besloot om een carrière in de muziek na te jagen. Ze was zangeres bij verschillende orkesten en achtergrondzangeres bij Sezen Aksu and Sertab Erener.

In 1997 bracht ze haar eerste eigen album 'Yollar' (Wegen) uit, waarvan de eerste single 'Sabır' (Geduld) een grote hit werd. Er volgden vele succesvolle albums als 'Körebe', 'Söz Ver' (Belofte), 'Ayda Yürüdüm' (Ik liep op de maan) en hits als 'Depresyondaym' (Ik ben depressief) en 'Bi seni konuurum' (Ik heb het alleen maar over jou). Göksel is niet bang om zich uit te spreken, zoals met het lied 'Ta Bebek' (Pop). Dat liedje heeft ze geschreven, samen met Akgül, Alper Erinç en Teoman, om te laten zien hoe vrouwen lijden onder de norm dat ze er altijd mooi uit moeten zien en om vrouwen eraan te herinneren dat schoonheid van binnenuit komt.

Dit programma is in samenwerking met Stichting Pera en Mystiek Productions.

Kaartverkoop

Video's

Reacties2020 Turksagenda.nl. Alle rechten voorbehouden.
kvk 34243244
Ontwikkeling & realisatie door

Turksagenda.nl

Postbus 56727
1040AS Amsterdam

informatie: info@turksagenda.nl
verkoop: marketing@turksagenda.nl

binnenkort