DATUM

VRIJDAG
04
MAART

DELEN

STEMMEN

100%

AGENDA REMINDER

Laat je naam en email achter en we sturen je een agenda reminder via de mail zodat je niks mist!

Reminder instellen

Concert : Moğollar & Altın Gün


De Doelen
€ 35
20:15
010-2171717
Concert


Altın Gün en Moğollar: twee typische vertegenwoordigers van de psychedelische Anatolische retro-muziek samen op hun best, treden voor het eerst samen op, in het Turkey Now! Festival. Dit is een unieke kans om hun amalgaam van Anatolische muzikale wortels en van muzikale banden tussen verleden en heden live mee te maken. Het Turkse Moğollar was baanbrekend in dit genre en het Nederlands-Turkse Altın Gün is een pionier in het verder vervolmaken ervan.

Moğollar, een van de eerste moderne rockbands van Turkije, werd opgericht in 1968. Ze experimenteerden met Westerse rock en Turkse volksmuziek, en dit alles op klassieke poëtische teksten. De band is nog steeds één van de meest relevante rockbands van Turkije.
Het Turks-Nederlandse Altın Gün, behoeft in Nederland nauwelijks nog introductie. Het mixt Turkse folk en disco-pop met psychedelica, funk en rock tot een uitermate dansbaar en upbeat geheel. Het zestal laat zich inspireren door traditionele Turkse muziek en muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray. Zo slaagt Altın Gün erin het Turkse geluid uit de jaren zeventig te samplen en tegelijk helemaal fris en nieuw te klinken, met fuzzy bassen, rauwe saz-riffs en zo nu en dan een orgel. Daarmee heeft het ensemble inmiddels ook ver buiten onze grenzen succes gescoord.

Moğollar en Altın Gün, in zo veel opzichten muzikale geestverwanten, hebben nog nooit samen opgetreden. Dit worden dus unieke avonden!


Kaartverkoop


Video's

Reacties2022 Turksagenda.nl. Alle rechten voorbehouden.
kvk 34243244
Ontwikkeling & realisatie door

Turksagenda.nl

Postbus 56727
1040AS Amsterdam

informatie: info@turksagenda.nl
verkoop: marketing@turksagenda.nl