DATUM

ZONDAG
21
JANUARI 2018

DELEN

STEMMEN

100%

NieuwjaarsConcert: Amsterdams Turks volksmuziek Koor & Halil Çokyürekli


Podium mozaiek
€ 15 | vvk € 15
15:00
020-5800381
ConcertCultureel


Hoera! Het Amsterdams Turks Volksmuziek koor bestaat een jaar en dat mag groots gevierd worden. Samen met de gastmuzikant  Halil Çokyürekli gaat het koor een heerlijke muzikale middag optreden verzorgen.

Het koor is eind januari in 2017 opgericht en heeft een algemene instelling; iedereen is welkom. Amsterdams Turks volksmuziek koor telt 25 koorleden en wordt gedirigeerd door de bekende muzikant en componist Mehmet Polat. Turkse (volks) muziek is rijk aan technieken, stijlen en melodieën, die eeuwenlang verhalen vertellen uit de samenleving. Het is een traditie, die het koor ook graag wil bewaren en voort wil laten leven.

Halil Çokyürekli is een van de levende legendes van het zurna-instrument. De perceptie dat Zurna een subcultuur instrument is, verandert langzaam maar zeker dankzij de artiesten zoals Çokyürekli. Na Zurna naar internationale arena's te hebben gebracht en soloconcerten in Europa en Amerika gegeven te hebben, verlegt Çokyürekli de grenzen van het zurna in deze zin, en raakt verschillende stemmen, verschillende melodieën aan. Halil Çokyürekli is een van de weinige muzikanten die ook ' jazz muziek' speelt, met zurna. U zult zelf ervaren waarom hij de levende legende van het zurna-instrument wordt genoemd!

Reacties2019 Turksagenda.nl. Alle rechten voorbehouden.
kvk 34243244
Ontwikkeling & realisatie door

Turksagenda.nl

Postbus 56727
1040AS Amsterdam

informatie: info@turksagenda.nl
verkoop: marketing@turksagenda.nl