DATUM

ZONDAG
25
FEBRUARI 2018

DELEN

STEMMEN

0%

14e Nederlanse Kampioenschappen Turks Volksdansen


Theater Rotterdam Schouwburg
€ 10 | vvk € 10 | vip € 17
17.00
010-4118110
Uitgaansleven


Stichting Turks Volksdansen heeft de eer om dit jaar de 14e Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen te organiseren. Voortaan is Stichting Turks Volksdansen de enige organisatie die in Nederland deze kampioenschappen mag organiseren.

De benoeming van de beste dansgroep van de 14e editie gebeurt door een deskundige jury, afkomstig van het Internationaal Danstheater uit Nederland en door vakjuryleden uit België, Duitsland en Turkije.

De Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen hebben een groot effect op de verbetering van de kwaliteit van Turkse dans in Nederland, zowel op choreografisch als op technisch gebied. Door de competitie worden de dansgroepen uitgedaagd zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Daarbij spelen de landelijke uitstraling en hoge status van het evenement binnen de danswereld een grote rol.

De kracht van de dans laat hier haar sterke kant zien. Aan deze kampioenschappen doen niet alleen Turkse dansers mee, de groepen bestaan uit Nederlanders, Koerden, Azerbeidzjanen, Duitsers, Engelsen en Belgen. Zo brengen de Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen diverse volkeren bij elkaar.

De avond wordt geopend door de kampioen van 2017: “Volksdansgroep Efeler Taburu” uit Soest.

Reacties2020 Turksagenda.nl. Alle rechten voorbehouden.
kvk 34243244
Ontwikkeling & realisatie door

Turksagenda.nl

Postbus 56727
1040AS Amsterdam

informatie: info@turksagenda.nl
verkoop: marketing@turksagenda.nl