DATUM

DINSDAG
25
SEPTEMBER 2018

DELEN

STEMMEN

0%

Concert : Selda Bağcan


TivoliVredenburg
€ 29,50 + inleiding | € 27,50
20.15
www.ilfu.nl
030-7606777
Concert


Selda Bağcan terug in Nederland voor eenmalig optreden tijdens International Literature Festival Utrecht

Vier jaar na haar optreden op Le Guess Who? keert Selda Bağcan terug naar Utrecht voor een concert tijdens het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Op dinsdag 25 september treedt de legendarische Turkse zangeres met de band Boom Pam op in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. De kaartverkoop start per direct. Het ILFU presenteert dit optreden in samenwerking met Le Guess Who?.

Het ILFU verwelkomt Selda Bağcan voor een eenmalig optreden in Nederland. Haar sociaal-politiek geëngageerde teksten, de psychedelische interpretatie van Turkse folkmuziek en de emotionele voordracht maken haar tot een icoon. Ze verkocht miljoenen exemplaren van haar singles en albums maar belandde meerdere keren in de gevangenis door haar politiek activisme. Selda Bağcan heeft vele internationale bewonderaars en inspireerde artiesten als St. Vincent, tUnE-yArDs en Antony Hegarty.

De protestsongs van Selda Bağcan
Al meteen vanaf het begin van haar inmiddels bijna vijftig jaar durende carrière had Selda Bağcan de reputatie een van de meest politiek uitgesproken singer-songwriters van Turkije te zijn. Ze werd de Turkse Bob Dylan genoemd en er waren vergelijkingen met Joan Baez en Joni Mitchell. In latere jaren experimenteerde ze steeds meer met rock & roll, electronisch geluid en psychedelica, hoewel haar stijl altijd sterk geworteld bleef in de roots-traditie. Haar muziek werd gesampled door allerlei internationale artiesten zoals 2manydjs en hiphop artiesten Mos Def, Oh No en Dr. Dre.

Inleiding voorafgaand aan het concert
Om 19.15 uur vindt een inleiding plaats over Bağcans roerige leven, haar carrière en haar teksten. Besproken wordt hoe ze uitgroeide tot het icoon dat ze voor velen is en de impact van haar songs vijftig jaar geleden en vandaag de dag. Plekken kunnen gereserveerd worden bij het bestellen van concerttickets (2,- extra per persoon).

Wie wij zijn – programma in het teken van Turkije
Het concert van Selda Bağcan is onderdeel van het programma Wie wij zijn dat in het teken staat van Turkije. Naast dit optreden is tijdens het ILFU onder meer de film Hotel Motherland naar de roman van Yusuf Atılgan voor het eerst in lange tijd weer in Nederland te zien. Diverse auteurs met een Turkse achtergrond als Çiler İlhan, Fatma Aydemir en Kerim Göçmen spreken over hun werk. Tevens verschijnt er een nieuw boek met teksten van onder andere Nazım Hikmet, Yaşar Kemal en Oğuz Atay als kennismaking met de Turkstalige literatuur.

Kaartverkoop

Video's

Reacties2020 Turksagenda.nl. Alle rechten voorbehouden.
kvk 34243244
Ontwikkeling & realisatie door

Turksagenda.nl

Postbus 56727
1040AS Amsterdam

informatie: info@turksagenda.nl
verkoop: marketing@turksagenda.nl