DATUM

MAANDAG
23
DECEMBER 2019

DELEN

STEMMEN

0%

Concert : Pentagram aka Mezarkabul


Melkweg
€ 32 | vvk € 28
19.30
020-5318181
Concert


Na meer dan 30 jaar optreden en 9 albums later komt de legendarische Turkse metal band Pentagram voor het eerst naar Nederland!

Deze trash-metal band uit Turkije heeft een aardig reputatie opgebouwd onder de naam Pentagram en als Mezarkabul in buitenland. De baanbrekende metalband is een van de meest gerespecteerde en invloedrijke bands in de Turkse metal geschiedenis en wordt ook wel de Turkse Metallica genoemd.

Ze staan erom bekend Anatolische invloeden, zoals progressieve rock, in hun muziek te verwerken. Verwacht zowel Engelstalige als Turkse songs zoals: “Rotten Dogs”, “Wasteland”, “Powerstage”, “Sonsuz”, “Bir”, “Geçmişin Yükü” of “Şeytan Bunun Neresinde”.De band werd gevormd in 1986 door Hakan Utangaç (gitaar / zang) en Cenk Ünnü (drums). Later voegden Tarkan Gözübüyük (bas) zich bij de twee en was de kern van deze legendarische band compleet. In drie korte jaren trokken deze mannen veel aandacht naar zich toe met een reeks aan optredens en de release van hun gelijknamige debuut album. Al snel werd de band een landelijk fenomeen met nationale persverslaggeving en optredens op nationale televisie.

Het succes volgde verder in het buitenland met hun baanbrekende albums “Trail Blazer” en “Anatolia”. Ze werden bekend als Mezarkabul buiten Turkije en tekenden bij gerenommeerde metal labels zoals Century Media en Sanctuary Records. Labels waar grootheden zoals Iron Maiden, Megadeth, Stratovarius, Anthrax, Nevermore, Unleashed, Asphyx, Iced Earth ook zijn ondergebracht.

In 2017, om hun 30-jarig jubileum te vieren, kwam de band samen met hun voormalige leden, Demir Demirkan, Ogün Sanlısoy en Murat İlkan, en brachten ze hun veelgeprezen album, “Akustik”, uit. Een compilatie album met alle grote hits in akoestische versie. Na het grote succes van dit album volgde een tournee met meer dan 80 shows in Turkije en Europa.

Door de jaren heen is de naam van Mezarkabul genoemd naast bands als Judas Priest, Whitesnake, Accept, Manowar, Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Queensryche, Guns N’ Roses, Alice in Chains en Rammstein op internationale muziekfestivals zoals Sonisphere, Wacken en Rock'n Coke.

Reacties2020 Turksagenda.nl. Alle rechten voorbehouden.
kvk 34243244
Ontwikkeling & realisatie door

Turksagenda.nl

Postbus 56727
1040AS Amsterdam

informatie: info@turksagenda.nl
verkoop: marketing@turksagenda.nl

binnenkort