zaterdag 16 maart • 19.30

Live on Stage : Ismail Tunçbilek & Mehmethan Dişbudak

Musis & Stadstheater
-
Velperbinnensingel 15 Arnhem
Entree: €37,50
Live on stage Concert
ZATERDAG
16 MRT
19.30

16 mei presenteert ‘Masters of Anatolia’ in Musis & Stadstheater het ‘etnisch-elektronische’ project van bağlama-virtuoos/zanger İsmail Tunçbilek samen met Mehmethan Dişbudak. Het resultaat van een reis die ze samen maakten naar Zuid-Turkije en onderweg experimenteerden met diverse muziekvormen. Een reis naar de muzikale wereld van de ashiks (minstreel).

Tunçbilek, ook bekend van befaamde band Taksim Trio, was altijd al één van de pioniers in vernieuwing van de Anatolische muziektraditie. Nu heeft hij de handen ineengeslagen met elektronisch musicus Mehmethan Dişbudak.

Het duo bewerkt klassieke liederen uit de ashik-traditie. Ashiks waren rondtrekkende minstrelen, niet alleen uit de Turkse cultuur, maar ook de Azerbeidjaanse, Armeense, Georgische en Perzische cultuur. De namen van de grote Turkse ashiks zoals Aşık Veysel, Neşet Ertaş en Aşık Mahsuni liggen nog steeds op ieders lippen. Naast die ashik-muziek spelen Tunçbilek en Dişbudak nieuwe bewerkingen van Anatolische volksliederen.

İsmail Tunçbileks reputatie is deels te danken aan zijn spel op de elektrische bağlama waarmee hij internationale faam verwierf. Ook is hij virtuoos op de akoestische bağlama die ook in dit programma aan bod komt, om zo dicht mogelijk bij de bron te komen van de originele Anatolische klanken. De elektronica laat hij over aan Mehmethan Dişbudak, die een meester is in de klassiek Anatolische percussie-, snaar- en blaasinstrumenten. Dankzij zijn samples is het resultaat een unieke mix van traditioneel en modern geluid.








Informatie

Musis & Stadstheater
Velperbinnensingel 15, Arnhem
026 - 443 73 43
musisenstadstheater.nl

Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Live on Stage : Ismail Tunçbilek & Mehmethan Dişbudak? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook