“Bir Umut” gaat in première op 16 mei

De film, met in de hoofdrollen Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız en Funda Eskioğlu, beleefde zijn wereldpremière in de hoofdcompetitie van het 44e Moscow Film Festival en zijn Turkse première in de competitie voor nationale speelfilms van het 59e Antalya Golden Orange Film Festival.

Het scenario van “Bir Umut”, dat de SİYAD-prijs voor Beste Film won op het Boğaziçi Film Festival, is geschreven door Ümit Köreken en Nursen Çetin Köreken en geïnspireerd op het toneelstuk “De Meeuw” van de beroemde Russische verhalen- en toneelschrijver Anton Tsjechov. Het verhaal van de film gaat over de liefdeloosheid tussen een moeder en haar zoon en de verstoorde hechting tussen hen. Het toneelstuk “De Meeuw” is ook te zien in de film tijdens repetities.

Dante’s “Goddelijke Komedie” is ook te horen in de muziek van de film. Een deel van het “Inferno” (Hel) gedeelte van Dante’s werk werd speciaal voor de film gecomponeerd door Ozan Türkyılmaz, met de originele Latijnse tekst. Bovendien zijn alle diegetische en niet-diegetische muziekstukken in de film speciaal gecomponeerd voor de personages.

In de hoofdrollen van de film spelen Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız en Funda Eskioğlu.

De film, geproduceerd door Drama Yapım, heeft in de hoofdrollen Baran Şükrü Babacan, die in 2018 de prijs voor Beste Acteur won op het Malatya International Film Festival voor zijn rol in de film “Halef”, Eylem Yıldız, die in 2005 de Umut Vadeden Kadın Oyuncu-prijs won op het Adana Golden Boll Film Festival voor haar rol in de film “Eğreti Gelin”, en de ervaren tv- en filmactrice Funda Eskioğlu.

De film werd geselecteerd voor de Bosphorus Film LAB, Cinelink Joint Production Market, Apulia Film Forum, First Cut LAB en First Cut+ platforms.

Umut (35) is een acteur die graag rollen wil spelen in speelfilms. Asiye (43) is regisseur bij een bijzonder theater. In het toneelstuk “De Meeuw”, dat wordt geregisseerd door Asiye, speelt Umut de rol van Treplev, die worstelt om te overleven vanwege de liefdeloosheid van zijn moeder. Toen hij veertien jaar oud was, verloor hij zijn vader en werd hij naar zijn oom in Bursa gestuurd vanwege de hertrouwing van zijn moeder. Twintig jaar lang had hij geen contact met haar. De vrachtwagenchauffeur van zijn oom, die vanwege een probleem aan de grens niet terug kan naar Bursa, belt hem op. Zijn moeder, die in een klein stadje in Anatolië woont, is vanwege MS naar Bursa gekomen voor behandeling. Door de komst van zijn moeder komen de traumatische ervaringen uit zijn verleden weer naar boven en staat Umut op het punt alles te verliezen wat hij in zijn leven heeft.

baran sukru babacan bioscoop bir umut eylem yildiz film