Concert : Melike Şahin

Concert
Locatie De Doelen
Adres Schouwburgplein 50, Rotterdam
Prijs € 29
Tijd 20:15
Tel 010-2171717

Met Melike Şahin presenteert Turkey Now! Festival één van de meest veelbelovende en meest besproken Turkse artiesten van dit moment. De veelzijdige Şahin is sinds het verschijnen van haar debuutalbum “Merhem” een van de grootste artiesten van Turkije.

Voorheen toerde ze de wereld over met de psychedelische cultband BaBa ZuLa. Sinds 2017 is ze solo en genereert met haar combinatie van pop, psychedelische elektronische muziek en een zweem van disco miljoenen streams met hits als ‘Deli Kan’, ‘Sevmek Suçsa Suçluyum’ en ‘Tutuşmuş Beraber’.

Ze zong in de soundtrack voor de film Djam van de Algerijns/Franse regisseur Tony Gatlif, die ook de regie voor de clip van ‘Sevmek Suçsa Suçluyum’ verzorgde. Gatlif was de regisseur van de videoclip voor dit nummer. Ze maakte ook naam in de wereldmuziekscène, mede door haar werk met de Israëlische alternatieve world fusion producer Kutiman en met de Israëlische Oriental rockband Boom Pam.

Op haar eerste solo album werkte ze samen met Mabel Matiz, Sabi Saltiel, Uri Brauner Kinrot van Boom Pam, Can Güngör, Emre Maliks, Elif Dikeç en Dijf Sanders. De ten dele retro-stijl klinkt door in de keyboards, de electro-baglama en de Oriëntaalse violen. Zelf omschrijft ze haar stijl als “mediterrane Arabesk”, die zowel vernieuwend is als sporen draagt van de zangers die haar inspireerden zoals Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Selda Bağcan, Ümmü Gülsüm en de Libanese dia Fairouz.

Kaartverkoop

Tickets

Melike Şahin

ZATERDAG
26
NOVEMBER
2022

Youtube