zondag 23 april • 15:00

Concert : Sanem Kalfa

De Perifeer - Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
Entree: €12
Concert
ZONDAG
23 apr
15:00
De Turkse zangeres Sanem Kalfa behoort tot de meest opmerkelijke vocalisten in Nederland. Haar rijke palet vocale vaardigheden bevat een enorme technische virtuositeit en emotionele integriteit. Haar uitvoeringen worden door zowel recensenten als publiek omschreven als een emotionele reis.

Het soloproject van Sanem Kalfa verenigt haar achtergrond als celliste – het instrument waarmee ze haar muzikale opleiding begon – en het enorme vocabulaire dat ze door de jaren heen als zangeres en improvisator heeft ontwikkeld; een intieme en delicate expressie van geluiden gecreëerd met cello, ukelele, stem en electronics. Ze gebruikt loops op een onregelmatige manier; in plaats van duidelijke herhalingen te bouwen, creëert ze lagen met verschillende texturen, met behulp van live-opnames van haar cello en haar stem. Er zijn ook songs zonder effecten, met alleen stem, ukelele en cello. De stem vervult afwisselend verschillende rollen, zoals het vertellen van verhalen, het zingen van teksten en instrumentale zang.

Sanem Kalfa’s liederen gaan over vrouwen, hun kracht, macht en over de liefde en pijn die ze in hun leven ervaren. Sommige stukken zijn geïnspireerd op gedichten van de Turkse dichter Sait Maden en combineren die gedichten met Kalfa’s brede scala aan vocale mogelijkheden, electronics, cello en ukelele.

Sanem Kalfa werd geboren in Trabzon, een stad aan de kust van de Zwarte Zee in het noordoosten van Turkije. In haar zangcarrière won ze verschillende prijzen, waaronder de 1e prijs Shure Montreux Jazz Vocal Competition onder voorzitterschap van Quincy Jones.

“the most convincing testimony to the power of the musical voice” – All About Jazz

LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Concert : Sanem Kalfa? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook