Concert : Bandisto

Concert
Locatie ADM Noord
Adres Buikslotermeerdijk 95, Amsterdam
Prijs € 10
Tijd 20:30
Tel

Bandista (ook wel gestileerd geschreven als bANDİSTA) is een Turks muzikaal collectief, opgericht in 2006 in Istanbul. De band staat bekend om hun diverse muzikale stijl, doe-het-zelf-ethiek en linkse politieke houding.

Bandista ontleent zijn naam aan de afkorting van ‘Bando Istanbul’. De band brengt hun albums gratis in eigen beheer uit. Hun eerste release, De Te Fabula Narratur, werd gemasterd in Italië en 1000 exemplaren werden gratis verspreid op het Taksimplein. De EP van de band uit 2012 en de nieuwste release, Sınırsız-Ulussuz-Sürgünsüz, was opgedragen aan Festus Okey, een Nigeriaanse immigrant die het slachtoffer was van politiegeweld in Turkije.

Bandista heeft zijn wortels in de culturele diversiteit van Anatolië; maar de band heeft duidelijk een internationalistische benadering. Het geluid van Bandista varieert van Django tot Reggae, van Bratsch tot Ska, Dub en Afro-Beat. De basisformule van de band is om elk mogelijk geluid, tekst en beeld te deconstrueren ten gunste van een wereld zonder grenzen en klassen. Elke Bandista-uitvoering is een situationistisch experiment van woede en vervoering.


Tickets

Bandisto

ZONDAG
18
SEPTEMBER
2022