zaterdag 18 november • 21:00

Concert : Mabel Matiz

Muziekgebouw Eindhoven
-
Heuvel 140 Eindhoven
Entree: €39,50
Concert
ZATERDAG
18 NOV
21:00

Headliner van de festivalavond is niemand minder dan Mabel Matiz! Hij is een Turkse singer-songwriter, componist en artiest die bekend staat om zijn unieke stijl die elementen van traditionele Turkse muziek combineert met moderne pop-, rock- en elektronische geluiden.

Mabel Matiz begon zijn muzikale carrière in de vroege jaren 2000 toen hij begon op te treden in lokale bars en clubs in Istanbul. Hij kreeg al snel aanhang onder de muziekliefhebbers van de stad en zijn unieke geluid en stijl trokken al snel de aandacht van muziekproducenten en platenlabels. In 2012 bracht hij zijn debuutalbum "Mabel Matiz" uit, dat lovende kritieken kreeg en hem een trouwe schare fans opleverde. Mabel Matiz laat zich inspireren door verschillende muzikale genres, waaronder Turkse klassieke muziek, Arabesque en Anatolische rock, evenals internationale pop- en rockmuziek. Zijn teksten behandelen vaak thema's als liefde, verlies en zelfontdekking, en hij wordt geprezen om zijn poëtische en introspectieve songwriting.

Afgelopen jaar scoorde hij een grote hit met zijn single ‘Antidepresan’, waardoor zijn internationale carrière een enorme impuls kreeg.  Eén van zijn andere belangrijkste hits van Mabel Matiz is "Gök Nerede", dat hij in 2015 uitbracht. Het nummer werd al snel een sensatie en leverde hem brede erkenning op in Turkije en daarbuiten. De videoclip is miljoenen keren bekeken op YouTube. Mabel Matiz heeft tijdens zijn carrière verschillende succesvolle albums uitgebracht, waaronder "Gök Nerede" (2015) en "Maya" (2018). Zijn muziek wordt geroemd om zijn innovatieve en unieke geluid en hij heeft talloze prijzen gewonnen.


Informatie

Muziekgebouw Eindhoven
Heuvel 140, Eindhoven
040-2442020

Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Concert : Mabel Matiz? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook