zondag 26 november • 20:30

Concert : Taksim Trio

Muziekgebouw
-
Piet Heinkade 1 Amsterdam
Entree: €0,-
Algemeen
ZONDAG
26 NOV
20:30

Bezwerend, opzwepend en absoluut virtuoos: dat is het snarenspel van de drie befaamde musici uit Istanbul die samen het Taksim Trio vormen. Ze blinken uit in zogenaamde ‘taksims’, improvisaties die putten uit de Ottomaanse klassieke muziek, Anatolische zigeunermuziek, blues, raga en flamenco. Zo kunnen gracieuze, vertrouwd klinkende melodieën geleidelijk aan oplaaien tot uitbundige en adembenemende waagstukken.

Aanjager van het stel is Ismail Tunçbilek op de elektrische bağlama, ook wel een Turkse saz genoemd. Hij werkte eerder samen met de grote flamencogitarist Paco de Lucía. Aytaç Doğan blinkt uit op de kanun, het liggende snaarinstrument dat met de vingers bespeeld wordt. En Hüsnü Şenlendirici is ambassadeur van de klarinet in de Turkse muziek en een bekende naam in zowel traditionele stijlen als pop en jazz.


Informatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1, Amsterdam
020-7882000

Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Concert : Taksim Trio? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook