zaterdag 25 november • 20:00

Live on Stage : Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu

Isala Theater
-
Stadsplein 5 Capelle aan den IJssel
Entree: €45,-
Concert Theater
ZATERDAG
25 NOV
20:00

Erkan Oğur en İsmail Hakkı Demircioğlu, beide absolute meesters van het (Turkse) snaarinstrument, samen op het podium in het Isala Theater.

Demircioğlu en Oğur spelen al samen sinds 1998. Het duo treedt nog steeds regelmatig live op.  Ze maakten ook 2 albums samen: Gülün Kokusu Vardı en Anadolu Beşik.  Erkan Oğur is een Turkse muzikant. Als pionier van fretloze gitaren vond hij de eerste fretloze klassieke gitaar uit in 1976. Als componist heeft hij vele muzikanten beïnvloed met zijn composities die de klanken van Turkse volksmuziek en klassieke muziek combineren met de oude traditionele muziek. 


Het talent Erkan Oğur reikt van de klassieke muziek van Anatolië tot de Amerikaanse blues.  Erkan Oğur speelt bağlama, kopuz (een fretloos snaarinstrument oorspronkelijk uit centraal-Azië) en zijn eigen zelf ontworpen en eveneens fretloze 8-snarige akoestische gitaar waarop hij als het ware het volledige Turkse muzieksysteem kan bespelen.  Daarnaast is hij bekend voor zijn freestyle interpretaties van Turkse klassieke liedjes en folk.  

Als componist scoorde hij ook soundtracks voor award winnende Turkse films, zoals Eşkıya (1996) en Yazı Tura (2004).  İsmail Hakkı Demircioğlu werd in 1957 geboren in Rize, in de Turkse Zwarte Zee regio. 

Hij was voorbestemd op een muzikale carrière en nadat hij afstudeerde aan het Conservatorium van de Istanbul Technical University, specialiseerde hij zich verder op alles wat snaren had, om uiteindelijk terug te keren naar zijn eerste grote liefde, de bağlama.


Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Live on Stage : Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook