vrijdag 08 maart • 20:30

Live on stage: Selda Bağcan

de Doelen
-
Schouwburgplein 50 Rotterdam
Entree: €55,-
Live on stage Concert
VRIJDAG
08 MRT
20:30

Aankomende maart komt de Turkse legendarische zangeres Selda Bağcan naar Nederland voor 3 optredens. Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart verwelkomen Muziekgebouw Eindhoven (5 maart), Philharmonie Haarlem (6 maart) en De Doelen Rotterdam (8 maart) de zangeres in hun theaters.


De Turkse Selda Bağcan wordt bewonderd vanwege haar krachtige stem en muziek met maatschappelijke betrokkenheid. Ze groeide op tijdens politiek onrustige tijden en werd een belangrijke stem in de protestbeweging in Turkije. Haar muziek, waarin ze traditionele Turkse volksmuziek vermengt met rock, elektronische en psychedelische elementen, is wereldwijd erkend en heeft invloed gehad op verschillende moderne artiesten. Mensen vergelijken Selda met wereldberoemde artiesten zoals Bob Dylan, Joan Baez en Joni Mitchell. In Times Magazine wordt Bağcan genoemd in 'Legendary and Historical Female Singers Living in World Music' en in Rolling Stones Magazine in '100 Best Female Vocals of 100 Years'.



Meer dan vijftig jaar geleden verspreidden de studentenprotesten van mei 1968 zich vanuit Parijs over heel Europa. In Turkije was Selda Bağcan een belangrijke stem in de protestbeweging. Vanaf het begin was ze een van de meest politiek uitgesproken singer-songwriters van Turkije. Ze verkocht miljoenen singles en albums maar belandde ook herhaaldelijk in de gevangenis door haar politiek activisme. Bağcan beschrijft zichzelf als 'de wrange stem van het Turkse volk'; een stem die leven, lijden en rebellie een nieuwe betekenis geeft. Met haar krachtige en gevoelige stem blijft ze nieuwe albums produceren en optreden over de hele wereld. Een concert van Selda Bağcan neemt je mee op een reis door diepe emoties en culturele rijkdom.





Informatie

de Doelen
Schouwburgplein 50, Rotterdam
010-2171717
dedoelen.nl

Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Live on stage: Selda Bağcan? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook