woensdag 14 februari • 20:30

Theater : Alter - Dilan Yurdakul

Likeminds Noord
-
Gedempt Hamerkanaal 203 Amsterdam
Entree: €12,50 - €15,00
Theater
WOENSDAG
14 FEB
20:30

Najaar 2024 gaat Alter op tournee in theaters door het land.

In februari 2024 staat de voorstelling Alter van Dilan Yurdakul, 7 keer in Likeminds Noord en gaat op 11 februari in première. De voorstelling is een muzikale migratiereis over de diepste wonden en pijn in een familie. Pijn waarover gezwegen wordt, maar die ver doorklinkt in de volgende generaties.

Je kwam hier
Verliet de grond
De aarde
Waar je opgroeide
Losgerukt
Weggerukt
Verloren kwam je aan

In Alter staat de versplintering die migratie teweegbrengt centraal. Het leven in twee werelden: het denken en voelen op twee manieren en de verwarring die dat teweegbrengt. Dilan Yurdakul zoomt in op de strijd die ze als nazaat van de migrant levert, om de onverwerkte trauma’s van gebroken ouders en grootouders te overwinnen en zo dichter bij haarzelf en haar toekomst te komen. Hoe staat zij als derde generatie vrouw tegenover het moederschap, wat wil ze doorgeven? Wat neemt ze mee en wat laat ze achter, wat is er gewonnen en wat is er verloren?

‘Ik ben niet wat mij overkomt, ik ben wat ik koos te worden.’

Met de achtergebleven stukken van haar familieverhaal probeert Dilan lijnen te trekken naar haar eigen verhaal en toekomst. Baba, papa, die zijn dorp in Turkije de rug toekeerde. Babaanne en anneanne, beide oma’s, die zich volledig opofferden voor het gezin. Anne, haar moeder, die in verwarring is tussen het kiezen voor haar vrijheid en de opoffering voor haar gezin. En dede, opa, die zegt: ‘Jij en ik Dilan, wij voelen dezelfde pijn.’ De pijn wanneer je jezelf niet langer in de familie herkent. Dilan onderzoekt welke ‘alters’ ze met zich meedraagt en hoe ze haar leven verder moet vormgeven, want anders dan degenen die haar zijn voorafgegaan, kan zij bewust haar eigen toekomst bepalen.Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Theater : Alter - Dilan Yurdakul? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook