woensdag 06 maart • 20:00

Concert : Mozart à la Say

Wilminktheater en Muziekcentrum
-
Noorderhagen 27 Enschede
Entree: €29,50
Theater
WOENSDAG
06 MRT
20:00

De Turkse toppianist Fazıl Say geeft een eigen draai aan Mozarts werken in zijn Mozart-Say Suite. Ook de Oekraïense componist Sylvestrov brengt met The Messenger een eerbetoon aan Mozart en Schnittke voert geesten op van de oude meesters Mozart en Haydn.

In het programma Mozart à la Say wordt Mozart op handen gedragen. Internationaal gerenommeerd pianist en componist Fazıl Say is een groot fan van de oude meester, maar geeft aan diens werk een eigen draai.

De drie delen uit Mozarts Serenata Notturna en Fantasia, en pianowerken van Say vormen zich samen tot een “Mozart-Say Suite”. Het weemoedige maar tevens hoopgevende The Messenger van de Oekraïense componist Valentin Sylvestrov is een eerbetoon aan de grote klassieke meester. In de partituur wordt de boodschapper uitgedrukt in vloeiende, ver weg klinkende, Mozartachtige frasen. In Moz-Art à la Haydn voert Schnittke geesten van de oude meesters Mozart en Haydn op. Ze spelen een griezelig maar ironisch duel met flarden klassieke muziek. De afsluiter Yürüyen Köşk (The Moving Mansion) van Fazıl Say is een ode aan de Turkse volksheld Atatürk. Dit oorspronkelijke pianokwintet wordt nu op volle strijkerssterkte uitgevoerd.


Informatie

Wilminktheater en Muziekcentrum
Noorderhagen 27, Enschede
053 485 8500
wilminktheater.nl

Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Concert : Mozart à la Say? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook