vrijdag 24 mei • 20:00

Live on Stage : Grup Yorum

TivoliVredenburg
-
Vredenburgkade 11 Utrecht
Entree: 48,50
Live on stage Concert Cultureel Overig
VRIJDAG
24 MEI
20:00

De legendarische band Grup Yorum werd in 1984 in Turkije opgericht door een paar studenten en werd een begrip onder maatschappelijke bewegingen in Turkije. Grup Yorum zingt over het harde bestaan, rechtvaardigheid en vrijheid en voeren met hun muziek actie tegen het onrecht, de ongelijkheid en de repressie in Turkije en in de rest van de wereld. Met hun liederen in onder meer het Turks, Koerdisch en Arabisch verenigen ze alle volkeren in Turkije.


De band is aanwezig bij stakingen en demonstraties en op de dag van de arbeid geven ze jaarlijks een openlucht concert voor tienduizenden mensen. Vanwege de politieke teksten zijn hun albums, 24 stuks inmiddels, jarenlang verboden geweest en zeker 15 bandleden zijn gearresteerd en gemarteld. Ondanks dat verkochten ze ruim 2 miljoen exemplaren van ieder album.





Informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11, Utrecht
030-7606777

Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Live on Stage : Grup Yorum? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook