vrijdag 17 mei • 20.15

Live on Stage : Ismail Tunçbilek & Mehmethan Dişbudak

TivoliVredenburg
-
Vredenburgkade 11 Utrecht
Entree: €35,-
Live on stage Concert
VRIJDAG
17 MEI
20.15

Bağlama-virtuoos İsmail Tunçbilek komt naar Nederland voor een tournee met elektronisch musicus Mehmethan Dişbudak als onderdeel van de festivalreeks ‘Masters of Anatolia’

Komende mei presenteert ‘Masters of Anatolia’ een ‘etnisch-elektronische’ project van bağlama-virtuoos/zanger İsmail Tunçbilek samen met Mehmethan Dişbudak. Tunçbilek, ook bekend van befaamde band Taksim Trio, was altijd al een van de pioniers in vernieuwing van de Anatolische muziektraditie. Recentelijk heeft hij de handen ineengeslagen met elektronisch musicus Mehmethan Dişbudak.Het duo bewerkt klassieke liederen uit de ashik-traditie. Ashiks waren rondtrekkende minstrelen, niet alleen uit de Turkse cultuur, maar ook de Azerbeidjaanse, Armeense, Georgische en Perzische cultuur. De namen van de grote Turkse ashiks zoals Aşık Veysel, Neşet Ertaş en Aşık Mahsuni liggen nog steeds op ieders lippen. Naast die ashik-muziek spelen Tunçbilek en Dişbudak nieuwe bewerkingen van Anatolische volksliederen.

İsmail Tunçbileks reputatie is deels gebaseerd op zijn spel op de elektrische bağlama en daarmee bereikte hij internationale faam. Hij is ook virtuoos op de akoestische bağlama en die komt in dit programma ook aan bod, om zo dicht mogelijk bij de bron te kunnen komen. De elektronica laat hij dan over aan Mehmethan Dişbudak, die overigens op zijn beurt klassiek Anatolische percussie-, snaar- en blaasinstrumenten heeft gesampled, wat resulteert in een unieke mix van traditioneel en modern geluid.

Dit project is het resultaat van een reis die ze samen maakten naar Zuid-Turkije, waar ze onderweg met allerlei muziekvormen experimenteerden. Een reis naar de muzikale wereld van de ashiks.
Informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11, Utrecht
030-7606777

Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Live on Stage : Ismail Tunçbilek & Mehmethan Dişbudak? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook